Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, ja haikein tunnelmin istunkin kirjoittamassa tätä blogitekstiä.

Vaikka ehdin olemaan täällä ainoastaan kolme viikkoa, kerkesin jo tottua joka aamuiseen innostukseen mikä sai minut nousemaan sängystä, hyppäämään pyöräni satulaan ja kiitämään taidemuseolle. Jo tänne hakiessa ja työhaastattelussa hermostuneena istuessani tiesin, että jos tämän kesätyöpaikan onnistun saamaan, tulen pitämään siitä kovasti. Ja siinä asiassa todella olin oikeassa.

Kolmen viikon aikana tein pääasiallisesti yleisötyöhön liittyviä hommia auttamalla järjestämään työpajoja Lastenpop-tapahtumaa ja Suurta maalaustapahtumaa varten, sekä kollaasityöpajaa liittyen tämän hetkiseen Ilona Niemen ja Kerttu Horilan Naiseus-näyttelyyn taidemuseon tiloissa.

Kollaasityöpajan satoa.

Näiden työpajojen järjestäminen oli mielestäni hyvin mukavaa ja mielenkiintoista, ja erityisen palkitsevaa oli nähdä, miten esimerkiksi Lastenpopin Maalauksen laboratorio -työpajassa sellaiset lapset innostuivat maalaamaan, jotka eivät siitä olleet aiemmin pitäneet. Itse pidin kaikkein eniten kollaasityöpajasta, oli hauskaa nähdä miten oivaltavia kollaaseja ihmiset tekivät ja oli myös itse mukavaa kokeilla hieman erilaista tekniikkaa, mitä normaalisti tekisin.

Olen aikaisemmin jo useasti käynyt kiertämässä taidemuseon näyttelyitä omalla vapaa-ajallani, mutta vasta ollessani täällä töissä pääsin todella taidekokoelmiin ja taidemuseon tunnelmaan sisälle. Opin paljon uutta museon tunnetuimpien teoksien taustoista, mutta tärkein asia mitä täällä ollessani opin oli se, että tulevaisuudessani tahdon tehdä jotakin tämän tyylistä työtä.

Taidemuseolla on tunnelmaa. Kuvassa Erkki Sjöstedtin maalaus Nimetön (1993).

Oli ihanaa olla päivittäin tekemisissä taiteen parissa, ja nyt vasta todella ymmärsin, että jokin tällainen on se minun juttuni. Taidemuseolla oli ja on varmasti jatkossakin suorastaan kotoisa tunnelma, ja mielessäni pyörii sellainen vahva tunne, että minä todella kuulun tänne.

Veera Laukkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...