Se on Rauni täällä moi!Ai kuka Rauni, no minä, Rauni Rauniorotta, Hänen Korkeahäntäisyytensä, kaikkien alojen asiantuntija ja Joensuun museoiden ahkeraakin ahkerampi huippuasiantuntija, joka työskentelee useimmiten lasten, noiden pienten palleroisten oppaana ihmeelliseen museomaailmaan... Huh, tulipa pitkä lause, ihan jo hengästyttää. Mutta nyt siis tiedät, kuka minä olen!

Rauniorotta nimitykseni sain työskennellessäni kaivauksilla siellä sun täällä, jos jonkinlaisissa maailmankolkissa. Kaivauksilla vain oli turhan yksinäistä, joten sen takia päätin, että nyt jos koskaan on Raunilla alanvaihto edessä. Mutta enhän raskinut museomaailmasta kokonaan poistua, joten onnellisesti kävi niin, että Joensuun museoissa juuri oikealla hetkellä vapaana ollut oppaan, krhm siis huippuasiantuntijan, kaikkien alojen ekspertin, pesti osui kohdalleni. Ja tokihan laatutyöntekijä heti töihin napattiin. Koska olen erityisen kaikkitietävä, osaan kertoa museoista yhtä ja toista. Jos jokin asia sinua hämmästyttää ja kummastuttaa, niin käänny vain minun puoleeni. Täältä löytyy vastaus kiperimpäänkin pulmaan.


Taisihan minulla olla ihan asiaakin, tai siis asiaahan tässä on jo haasteltu pitkät pätkät, mikäpä voisi olla sen tärkeämpää kuin minun henkilöhistoriani. Sen lisäksi, että olen aina halukas puhumaan omasta erinomaisuudestani, sain upeilta kollegoiltani toimeksiannon muistuttaa teitä kaikkia arvon alamaisiani Joensuun museoiden upeaakin upeammista kesänäyttelyistä, joihin joka ikisen, siis aivan kaikkien, sinunkin on tutustuttava! Jos ei ole vielä tullut piipahdettua, niin jopa olisi korkea aika, se on kuulkaas kohta kesä ohitse ja jossain vaiheessa ne näyttelytkin vaihtuvat.

Oheistapahtumaakin on niin, että ihan heikompaa hirvittää…  Lyhtypaja, sivellinmaalaustyönäytös, musiikkia, Apinakapina – toivottavasti ei tule napina, hih! Ja vielä kungfua, onko se jotain syötävää, nam! Herahti jo vesi kielelle! Ja Joen Yönä, siis tulevana perjantaina, olemme niin jalolla tuulella, että museoihin voi tulla tupsahtaa aivan ilman pääsymaksua. Voipa olla, että minä, armon hallitsijanne myös seikkailen Joen Yössä ja tarjoan pientä aivopähkinää purtavaksi.

Siispä kuonot ja tassut kohti museoita, sillä Hänen Korkeahäntäisyytensä, Rauni the Ensimmäisen käskyjä totellaan kuuliaisesti, nyt ja aina, piste.


Rauni Rauniorotta, Hänen Korkeahäntäisyytensä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...