Lohikäärmeen perilliset Onnissa

Juhlavuoden näyttelyn kylkeen on koko kevään ja alkukesän ajan suunniteltu ja muokattu innokkaasti oheisohjelmaa Joensuun seudulla vaikuttavan kiinalaisen kulttuuriyhdistyksen, CCA:n innokkaiden, taitavien ja sitoutuneiden jäsenten kanssa. Nämä pääasiassa Joensuun eri oppilaitoksissa opiskelevat nuoret aikuiset ovat osoittautuneet monitaitureiksi ja loppukesän ja syksyn aikana saamme nauttia niin musiikista, tanssista, laulusta, kuin tutustua kiinalaiseen ruokakulttuuriin ja itsepuolustuslajeihin! Eilen koitti vihdoin ensimmäisen teemaillan aika..

Helteisen keskiviikkopäivän iltana, vähän ennen kuutta, taidemuseon avoimesta ulko-ovesta asteli sisään pienissä ryhmissä joukko ihmisiä jotka olivat tulleet osallistumaan ensimmäiseen kiinalaista kulttuuria esittelevään tapahtumaan.

Metsätieteen opiskelija Chao Zhang esitteli meille juhlasalissa kuvin ja sanoin nyky-Kiinaa peilaten sitä eri näkökulmista sen historian kautta. Näimme myös kuvakavalkadin Kiinan tärkeimmistä kaupungeista ja niiden ympäristöstä. Alustuksen lomassa ja sen jälkeen keskusteltiin sen esiin nostamista kysymyksistä ja illan päätteeksi Minhua Chen, tuttavallisesti Jessie, soitti kaksi kiinalaista perinteistä kansansävelmää perinteisellä kiinalaisella kielisoittimella pipalla.

Odotan jo innolla seuraavaa kohtaamistamme 8.8. jolloin Chao Zhang esittelee meille muinaisia kiinalaisia puutarhoja…

Päivi Saarelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...