Kymppitonni

Nostalgisointi kuuluu lempiharrastuksiini, mutta harhaanjohtavasta otsikosta huolimatta en tänään muistele Riitta Väisäsen juontamaa visailuohjelmaa. Mukavissa tunnelmissa ollaan silti, sillä tänään saatiin taidemuseolla julkistaa ilouutinen: yleisöä kiitettävästi houkutellut Lohikäärmeen vuosi -näyttely sai jatkoaikaa. Tähän mennessä näyttelyssä on vieraillut noin 10 000 kävijää.

10 000 ei nykyajan areenakonserttiaikoina ehkä kuulosta kaikkien korvissa niin paljolta, mutta mietitäänpä uudestaan.
- Se on lähes 35 kertaa se määrä, mikä keskiverto Facebook-käyttäjältä löytyy kaverilistaltaan. Läheisten ystävien kertoimia en uskalla edes arvailla. (Lähde: Sara Kehaulani Goo)
- Lentomatka Helsinki-Vantaan lentokentältä Kapkaupunkiin on 10 521 kilometriä. (Lähde: Air Miles Calculator)
- 10 000 päivää elänyt ihminen on jo 27-vuotias. (Lähde: Oma laskutoimitus)
Viimeistään numeron laittaa perspektiiviin omalla kohdallani ymmärrys siitä, että se on yli 1000 enemmän kuin - kulttuurielämältään vireässä ja muutenkin melko vilkkaassa - synnyinkaupungissani on asukkaita. Viimeksi taisin olla yhtä ymmälläni näin suuresta väkimäärästä juurikin areenakonsertissa. Huh.

Vielä on siis tilaisuus lisätä itsensä näyttelyvieraiden komeaan joukkoon! Lohikäärmeen vuosi on nähtävillä 16.12. asti. Tuoretta oheisohjelmaakin sorvataan loppusyksylle, seuraavaksi luvassa luento meridiaanikivunlievityksestä keskiviikkona 7.11.

Hanna-Maija Laaksonen

PS. Jatkoaika julkistettiin Tarja Tellan kokoaman taideterapianäyttelyn pressitilaisuudessa. TOINEN. MINÄ. -näyttelystä tullee oma tekstinsä tänne blogiin myöhemmin, mutta jos pimenevä syksy ottaa voimille, kehotan saapumaan kolmannen kerroksen Studioon voimautumaan väreistä mitä pikimmiten!

1 kommentti:

  1. Onnea jatkoajasta! Mukava uutinen. Toivottavasti vielä moni,joka ei ole vielä ehtinyt museoon matkaa Joensuuhun kipinkapin! Ihana näyttely :)

    VastaaPoista

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...