Rokkia, rauhaa, treffejä & tenavia

Elän vakaasti siinä uskossa, että loppukevät on työni kiireisintä aikaa. Joka vuosi syys-lokakuussa saan todeta luuloni olevan väärä – tiivistahtisin kausi nimittäin osuu juuri siihen hetkeen, kun illat alkavat pidetä ja pimentyä.

Valitettavasti se näkyy paitsi täällä huvialustallani blogin puolella, myös yleisessä vireystilassa ja keskittymiskyvyssä, mikä puolestaan heijastuu ensimmäisenä uusien asioiden ideointiin ja toteuttamiseen.

Onneksi innokkaita tekijöitä löytyy myös muualta!

Joensuun kaupungilla on toiminut syksyn ajan ihan huippu Kulttuurivalmentaja-hanke, jonka tavoitteena on kannustaa etenkin haja-asutusalueiden asukkaita kaupungin kulttuuripalvelujen pariin. Toki tilaisuudet ovat avoimia ihan kaikille ja ymmärtääkseni asiakkaalle maksuton valmennus on kin herättänyt kiitettävästi kiinnostusta ympäri Joensuuta.

Kulttuurivalmentajat Kyösti ja Maisa ovat valmennettavineen jalkautuneet useamman kerran myös museoon ja sieltä syntyi kipinä myös marraskuun ilmaisille after work -tapahtumille. Mitäpä jos tuopillisen, kuntosalin tai kauppareissun sijaan viettäisikin työpäivän päätteeksi pienen hetken taiteen äärellä?

Kulttuurivalmentaja on paikalla museolla marraskuun jokaisena keskiviikkona klo 16-20 ja tarjoaa asiakkaille museokierroksen pienellä twistillä. Joka viikko on uusi teema, jonka pohjalta museon tarjontaa pohditaan ja tarkastellaan. Ihmissuhteet-teema ei vielä aiheuttanut yleisöryntäystä – joskaan 300 ykköset päällä juhlivan lyseolaisen keskellä tätä tuskin huomasi – mutta kolme kiinnostavaa valmennusta on vielä jäljellä.

Huomenna 11.11. teemana on Rokumentti-elokuvafestivaalin tunnelmissa katu-uskottavuus: miten monin tavoin museo onkaan rock, vaikka sitä ei heti tulisi ajatelleeksi!

18.11. teema on hiljentyminen. Valmentajan kanssa pohditaan muun muassa, miten taidemuseota voi käyttää hiljentymisen paikkana keskellä kiireistä arkea. 25.11. taas viritetään aivot lapsuuteen. Valmentajalta saa vinkkejä siihen, miten museon voi kokea yhdessä lapsen kanssa tai eläytyä museoon itse lapsen lailla.




Kierros ei maksa asiakkaalle mitään, valmennukseen tulevien ei tarvitse edes normaalia pääsymaksua maksaa. Kierroksen pituudenkin saa määritellä itselleen sopivaksi. Suosittelen lämpimästi siis piipahtamaan jonain kiinnostavana keskiviikkoiltana ja kokeilemaan rohkeasti keskustelevaa kulttuurivalmennusta.

Itse ainakin olen saanut valmentajien kanssa jutellessani kullanarvoista näkökulmaa museon kokoelmiin ja kuullut ihania tarinoita siitä, miten ensimmäistä kertaa taidemuseossa vierailleet ovat eri teokset ja museon kokonaisuudessaan kokeneet. Samalla on tullut käsiteltyä kaupungin muutakin kulttuuritarjontaa, muistin virkistäminen ja terveen uteliaisuuden herättäminen ei ole ollut siinäkään pahitteeksi.

Tämän uudelleen löydetyn innostuksen valossa lupaan, että museoiden blogikin päivittyy vastaisuudessa aktiivisemmin kuin neljän kuukauden välein.

Syysterveisin,

Hanna-Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...