Vinkkejä uuteen kevääseen!

Talven pimeys alkaa olla takana. Kaipaatko pientä elämänmuutosta näin kevään koittaessa? Uusia näkymiä, matkakohteita, harrastuksia ja elämänhallintaa? Löydä inspiraatiosi Joensuun taidemuseon kokoelmista.

Tässä on tarjolla kahdeksan vinkkiä kevätkauden uusiin suunnitelmiin. Käy itse etsimässä lisää!

Hae virtaa uusista maisemista ja patikointireiteiltä, hakeudu eräretkeilyn merkeissä keskelle luontoa. Vallinkoskea pidettiin 1800-luvun lopulla Vuoksen kauneimpana koskena, ja monet taiteilijat kävivät ikuistamassa kosken maalaukseensa. Mitä kohteita tänä päivänä olisi tarjolla?

Aukusti Uotila (1858-1886), Lohipato Vallinkoskessa, 1884, öljy kankaalle.
Arla Cederbergin kokoelma.

Maatilamatkailu perheen lomaideaksi? Niin omasta maakunnasta kuin kauempana kotikonnuilta voisi löytyä mukava kotimaan kesäkohde maalaiskylän hyvin hoidetun perinnemaiseman keskeltä. 


Alfred William Finch (1854-1939), Suomalainen maisema, 1925, öljy kankaalle.
Olavi Turtiaisen kokoelma.

Kaupunkimatkailu kannattaa aina. Idyllinen vanha kaupunki tarjoaa menneen maailman tunnelmaa. Mieli lepää ihastuttavien kujien ja rakennusten ihmisenkokoisen mittakaavan keskellä.


Ragnar Ekelund (1892-1960), Pihanäkymä Naantalista, 1932, öljy kankaalle.
Joensuun taidemuseon kokoelma.

Suunnittele unelmien lomamatka! Taiteilijan jalanjäljissä voi hakeutua vaikka Luoteis-Ranskaan, siellä nimittäin monet pohjoismaisetkin taiteilijat ovat viihtyneet eri aikoina. Taiteilija Aarre Heinosen kohteena vuoden 1951 maisemassa on ollut Montchauvet. Kynät ja lehtiöt kannattaa pakata mukaan!


Aarre Heinonen (1906-2003), Maisema, Montchauvet, 1951, öljy kankaalle.
Olavi Turtiaisen kokoelma.

Syö riittävästi ja terveellisesti! Hyviä vitamiineja ja hivenaineita löytyy kasvislautaselta, jossa on mukana kasviksia ja vihanneksia eri väriryhmistä. Muista kaunis kattaus! Wardin pöytä säteilee jo itsessään piristävää värienergiaa. Mitä reseptejä näistä aineksista voisi kehitellä?


Rafael Wardi (s.1928), Punainen pöytä, öljy kankaalle.
C-J af Forsellesin kokoelma.

Uutta väriä garderobiin! Vai löytyisivätkö sopivat ainekset uuteen lookiin sittenkin jo vaatekaapista? Kokeile runollisen herkkiä värisävyjä ja yhdistä ne sointuviin kirkkaampiin sävyihin. Lucanderin maalaus tarjoaa malliksi harmonisen väriyhdistelmän, jossa on eksoottinen ripaus persialaisen keramiikan turkoosia. Kovimmatkin fashionistat saattavat kadehtia värisilmääsi.


Anitra Lucander (1918-2000), Sommitelma, 1958, öljy kankaalle.
Olavi Turtiaisen kokoelma.

Hoida talven jäljiltä kuivankarhea iho kevätkuntoon! Jo antiikin kreikkalaiset, etruskit ja roomalaiset ymmärsivät, että niin naisen kuin miehenkin iho kaipaa laadukasta oliiviöljyä ihonhoidon perustaksi. Etenkin jos urheilee tosissaan. Ihanimmat hajusteet voi parhaimpaan öljyyn uutettuina kantaa kätevästi mukana rannenauhalla varustetussa ja kauniisti koristellussa pikkupullossa. 


Alabastron – pieni öljypullo, etrusko-korinttilainen, n. 500 eaa.,
keltasavea, mustanruskea ja punaruskea maalauskoristelu.
Onni Okkosen kokoelma.

Saat enemmän iloa liikunnasta kun löydät mieleisen liikuntamuodon. Jos juoksu ei ole lajisi tai kiinteytysjumppa ei enää tarjoa haastetta, niin miten olisi perinteinen rytminen voimistelu – tai sirkuskoulu? Onnistuisiko kärrynpyörä? Faunilla voi olla isot kaviot omasta takaa, mutta sinun jalkasi nousevat kevyemmin ilman lisäpunnuksia.


Mikko Hovi (1879-1962), Fauni, 1929, pienoisveistos pronssia,
k. 16 cm. Olavi Turtiaisen kokoelma.


Vinkit tarjosi Outi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...