Värikästä Parafestia ja herkullisia paloja Kiinasta


Onnin juhlasalissa oli autiota ja tyhjää. Äkkiseltään tästä voisi tehdä väärän johtopäätöksen. Tarkennan. Juhlasalissa oli vielä tyhjää. Odottelimme yhdessä kuvataiteilija Miia Roseniuksen kanssa ensimmäisiä Parafestin moniaistisen työpajan osanottajia, kun käytävässä voimistui ja läheni kertakaikkisen  tarttuva ja riemastunut naurun käkätys. Sisään rullasi avustajansa kanssa ensimmäinen pajattelija, täysin hurmaantuneena museon akustiikasta ja kaiusta. Naurun kikerrys ja laulu aaltoili salissa edelleen kun esittelimme tämänkertaisen pajan ”glueta”, sananmukaisesti.

Kun sekoitat liimaan, esimerkiksi erikeepperiin hieman, tai vähän enemmän akryyliväriä ja piirrät tai maalaat sillä napakan alusta päälle pingotetun muovipussin päälle, saat liimamaaliseoksen kuivuttua upeita, ikkunan pintaan sellaisenaan tarttuvia, muttei sitä tahraavia koristekuvioita!

Näin juuri tekivät kaikki pajan osallistujat ja voit käydä ihailemassa teoksista koottua yhteistaideteosta Onnin portaikon toisen kerroksen ikkunoissa.


Viime keskiviikkona koitti vihdoin Lohikäärmeen perillisten tarjoama ja toteuttama kiinalaista ruokakulttuuria esittelevä ilta. Neljän jälkeen alkoi Onnin henkilökunnan ruokailutilaan ilmestyä innokkaita keittiömestareita. Pian pöydän ympärillä työskenteli ja rupatteli iloisesti puolen kymmentä ihmistä, minä innokkaana oppilaana mukana, eikä aikaakaan kun keittiöstä levisi herkullinen tuoksu koko museoon!

Illan pääkokki Zhi-Tao Wen, eli Wen, oli valmistellut ensin pienen alustuksen kiinalaisesta ruokakulttuurista, sen jälkeen parikymmenpäinen yleisö sai nauttiakseen kolmea erilaista lämmintä, mausteista liharuokaa, sekä yhdessä valmistamiamme taikinanyyttejä, mykyjä, joissa oli sisällä joko kasvis- tai lihatäyte. Lisäksi tarjolla oli tofusalaattia.  On kai turha mainita, ettei ruokaa jäänyt tähteeksi..

Masu täynnä oli sitten illan päätteeksi vielä leppoisaa kokeilla itse mykyjen tekoa. Meille karjalanpiirakan kuoria pualikoilleille ei taikinakuoren kaulitseminen ohueksi tuottane ongelmia, mutta niitä somia, kukkaa, tai simpukkaa muistuttavia nyytin taitteluita saan ainakin minä vielä pikkuisen kotona harjoitella.

Printtaan mykyreseptejä Onnin asiakaspalveluun heti kun saan ne Weniltä sähköpostiini.


Päivi Saarelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...