Kurkistuksia

Olen pienestä pitäen ollut höpsähtänyt tintamareskeihin. Edelleen minulle tuottaa suurta riemua, jos jossain on tulee vastaan kurkistusseinäke, jossa oman naamansa saa kuvauttaa. Voin olla prinsessa, filmitähti, ritari tai vaikka lohikäärme silmänräpäyksessä! Minulle käsittämättömästä syystä seuruetta yleensä intoiluni hävettää, mutta mitäs tuosta. Jos joku asia tuottaa näin paljon iloa, niin siitä on otettava kaikki irti.

Melkeinpä poikkeuksetta kaikki tintamareskit ovat ihan ässiä, mutta viime vuosina suosikkini tällä rintamalla ovat löytyneet Suomen valokuvataiteen museon postikorttinäyttelystä Kaapelitehtaalla, VB-valokuvakeskuksen pihalta Kuopiosta, Kansallisteatterin pienen näyttämön lämpiöstä ja Helsingin taidemuseon Chaplin-näyttelystä Tennispalatsissa.

Ja mitäs kummaa onkaan tapahtunut taidemuseon kesänäyttelyn rakentamisen kulisseissa?
Kyllä! Kuvataiteilija Sanna Hukkanen tässä valmistelee taidemuseolle keisarillisen upeita kurkistuskuvia.
Valmiita tintamareskeja voi tulla ihailemaan ja kokeilemaan 15.5. alkaen Nikolai I -näyttelyn yhteydessä vaikka joka päivä syyskuun puoliväliin asti. 

Jos sinunkin seuruettasi hävettää, lupaan mukisematta valokuvata kaikki keisarilliseen muotokuvaan halajavat.

Kevätmielellä,

Hanna-Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...