Klubikortti

Olen Jonna Turunen, työssäharjoittelija Joensuun taidemuseo ONNIssa tuonne helmikuun puoleen väliin suurin piirtein tasan ja sain tehtäväkseni suunnitella ja tehdä museoiden klubikortin. Ryhdyin hommiin ensin vähän tutkiskellen vanhaa kausikorttia, ja päätin, että käyttäisin Carelicumin ja Bunkkerimuseon kuvaa sekä taidemuseo ONNIn logoa.

Tuli siinä tehtyä eri väriversioita, vaihdeltiin Tarjan kanssa mielipiteitä sähköpostitse ja viimein eräässä kokouksessa sain palautetta, että yksi väri taustalle, ei kuvia ja jotain graafista mukaan. Päässäni alkoi heti muutama idea pyöriä harmaiden aivosolujen tehdessä töitä ja onneksi sain ne ”tallennettua” näkyville. Hanna-Maija antoi myös hyviä ideoita; palloja, neliöitä ja niin edelleen. Kokeilinpa myös ”suttutuhrua”, mikä sitten pääsikin lopputulokseen.

Pääsinpä sitten leikkelemään kortteja ollessani samaan aikaan asiakaspalvelussa. Siinä sitä aikaa mukavasti hurahtikin, kortteja leikellessä ja välillä asiakkaita palvellessa.

Jokunen viikko myöhemmin minulle sanottiin, että tekisin lapsillekin klubikortin. Ensin kokeilin samaa ideaa kuin aikuisten kortissa, tosin kokeilin eri väriä taustassa (pastellinsinistä ja -vihreää). Sitten tuli Tarjalta ehdotus: ilmapalloja. No, tuhersin ilmapalloja ja näytin Tarjalle. Seuraavaksi ehdotuksena oli muikkuja. Lisäilin muikkuja korttiin, mutta huomasin kortin menevän ihan liian ruuhkaiseksi ilmapalloineen ja muikkuineen. Lopulta hyväksyttiin versio, missä taustana olivat pelkästään muikut. Ja kivahan siitä tuli.

Tulostuksen kanssa oli sen verran ongelmia, etten ollut koskaan ennen tulostanut kaksipuoleisesti (hyvä minä! Aplodit!), joten Hanna-Maija hoiti sen puolen. :’ )

Mietteitäni kortin/korttien teosta? Oli kivaa tehdä, ei sitä muulla tavalla voi ilmaista. Matkassa oli toki omat kuoppansa sun muut suppansa, mutta näin jälkeen päin ajatellen... Oikein mukava projekti oli se.

Jonna Turunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesätyö taiteen keskellä

Hei! Tässä kirjoittelee Veera, 17-vuotias taidemuseon kesätyöläinen. Tällä hetkellä on meneillään kolmen viikon kesätyöni viimeinen päivä, j...